Wat is macramé

 

Macramé is de trend van nu.

Macramé is een ouderwetse knooptechniek die nu weer helemaal hip is!

 

Maar wat is het nu precies:

Macramé is een handwerktechniek waarbij je verschillende draden samen knoopt. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je verschillende patronen maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt plat werken en rond. 
Macramé wordt gezien als een ouderwetse handwerktechniek die vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw veel werd gebruikt om allerlei leuke dingen te maken zoals bijvoorbeeld planthangers. De macramé is helemaal terug van weggeweest en je vind te techniek steeds meer in de bekende Woonmagazines:

 

 

macrame plantenhangers jgjcompleet oude tonge goeree overflakkee
macrame jgjcompleet oude tonge goeree overflakkee
macrame plantenhangers jgj compleet oude tonge goeree overflakkee

Er zijn twee basisknopen, een rechte knoop en een gedraaide knoop. De rechte knoop zal, indien hij gedurende lange tijd gebruikt wordt, een platte reeks geven. De gedraaide knoop geeft een spiraalvormige reeks.
Ingewikkelder knopen, zoals de 8-knoop, omvatten meer draden.


Om een groter stuk 'stof' te krijgen met behulp van macramé moeten de verschillende reeksen regelmatig worden herverdeeld, zodat ze samenhangen met de reeksen ernaast. Door de jaren heen zijn er naast deze twee knopen vele varianten ontwikkeld om het werk nog meer op kant te laten lijken. Macramé wordt wel gezien als eenvoudig kantklossen.

 

Onze pakketten zijn de plantenhangers: de trend van tegenwoordig en ze passen in elk interieur! Al onze pakketten bevatten duidelijke instructies welke knopen je kunt gebruiken inclusief kralen e.d. Je vind ze hier

 

Voorbeelden van ons assortiment:

Super leuke projecten om snel te beginnen met macramé en voor je het weet ben je een echte master in knopen!!

macrame jute jgj compleet oude tonge goeree overflakkee
macrame plantenhangers jgj compleet oude tonge Goeree Overflakkee
macrame plantenhanger jgj compleet oude tonge goeree overflakkee