Hobby's voor uren of voor even

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 16:03

Tegenwoordig zijn er talloze hobby's voor iedereen.

 

Hoe kan je in de drukte van de dag te ontspanning vinden?

We werken met zijn allen, dan hebben we nog een huishouding te runnen, we gaan zo af en toe op pad, spreken af met vrienden of blijven een keer een avondje thuis. We hebben het maar druk met zijn allen en de agenda's zijn vrij vol.

 

Ikzelf ben vrij nuchter en geen stresskip en vind het ook erg belangrijk om te genieten en te waarderen wat we hebben. Mijn agenda is niet vol zodat ik mijn tijd zelf kan indelen. Natuurlijk zijn er dingen die 'moeten' gebeuren, maar er zijn ook genoeg dingen te doen die echt leuk zijn!!

 

Ik ben wel altijd ook zo geweest, maar soms gebeurd er iets in je leven waardoor je meer stilstaat bij het 'nu genieten'. Voordat je het weet kan het allemaal niet meer en wat nu zo normaal is, is dan ineens niet meer normaal. Kijk naar de corona!! Van de ene op de andere dag verandert er toch heel wat in je dagelijkse riedeltje.

 

Dus; zet die knop om en geniet van wat je hebt, wat je kunt en neem tijd voor jezelf. Plan het desnoods in je agenda.

 

Neem de tijd voor jezelf en ga aan een leuk project beginnen wat bij jou past.

 

Voor de een moet het allemaal een beetje opschieten en snel klaar zijn allemaal en de ander kan urenlang op 1 project bezig zijn.

 

u gears bouwpakket jgjcompleet Oude Tonge Goeree Overflakkee
bouwpakket molen jgjcompleet Oude Tonge Goeree Overflakkee

Hierboven zie je 2 voorbeelden. De auto is van het merk u-gears en is prachtig om te maken. Je bent met dit project uren zoet en het eindresultaat is, dat de auto 'echt' een paar meter kan rijden.

Heb je hier niet zoveel geduld voor en wil je het veel sneller? Dat kan natuurlijk ook. Rechts zie je een erg leuk project van een molen. Dit project heeft minder onderdelen en dit kan je met minder precisie maken en het eindresultaat is ook prachtig!!

 

borduurpakket jgj compleet Oude Tonge Goeree Overflakkee
knoopkussen jgjcompleet Oude Tonge Goeree Overflakkee
Haakpakket jgj compleet Oude Tonge Goeree Overflakkee

Het grappige van de voorbeelden boven is, dat het verschillende hobby's zijn, maar toch een beetje hetzelfde. 

 

De eerste foto is een kussen om te borduren. Dit kussen is compleet met achterkant (blijkt dat dit bijna nooit erbij inbegrepen is!) Borduren is erg ontspannend om te doen.

De tweede foto is een knoopkussen. Dan heb je korte draadjes die je 'knoopt' in plaats van borduurt. Een beetje hetzelfde principe, maar toch anders om te maken. En het eindresultaat is heerlijk zacht. Knopen ben je langer mee bezig en is best een priegel werkje.

De derde foto is een haakpakket. Dit pakket is juist weer vrij makkelijk en snel te maken.

Dus mensen; zo zie je maar, voor iedereen wat wils!!

 

Zo zie je dat er voor iedereen wel iets leuks te doen/maken is. Of je nu snel klaar wilt zijn of een langer project. Het is aan jou!

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.